Városnegyedek

Bécsnek 23 kerülete (németül Gemeindebezirk) van. A város magja az 1. kerület, míg a 2. – 9. kerület Bécs külvárosait jelenti. A 10. – 19. kerületek a Gürtelen kívül helyezkednek el. A Duna-csatorna és az ún. Nagy-Duna közötti rész északi fele a 20. kerülethez, déli része a 2. kerülethez tartozik. A Dunától balra fekvő 21. és 22. kerület egykori falvakból jött létre. A sort a Bécs délnyugati határán, a Duna jobb partján fekvő 23. kerület zárja.
Kerületek:1.Innere Stadt(Belváros),2.Leopoldstadt(Lipót város) 3.Landstraße(Országút) 4.Wieden,5.Margareten,6.Marahilf,7.Neubau,8.Josefstadt(József város),9.Alsergrung,
10.Favoriten,11.Simmering,12.Meidling,13.Hietzing(itt található Schönbrunn), 14.Penzing,15.Rudolfsheim-Fünfhaus,16.Ottakring,17.Hernals,18.Währing,
19.Döbling,20.Brigittenau,21.Floridsdorf,22.Donaustadt(Duna város),23.Liesing.

Bécs híres bevásárlórésze a Mariahilfer Straße, ami egy szélesebb főút a belváros és Schönbrunn között. Az út két oldalán üzletek, áruházak sorakoznak, de sok környező utcában is nagyszámú kiskereskedelmi egység, bolt található. Ezen kívül a belváros is rengeteg üzlettel, étteremmel, kávéházzal várja a látogatókat, de a várostól távolabb több nagy bevásárlóközpont is létesült, széles árukínálattal.
Ha kikapcsolódásra vágynak az emberek ellátogatnak a Stadtparkba illetve a Volksgartenba.
Stefansdomnak is sok látogatója akad,ez a város jelképeként is szerepel.A zetrumon(központon) kivül található a Belvedere palot,Schönbrunn kastély,Hunderwasser,és a Gasometer.

Városnegyedek

Városnegyedek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s